Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Madordning og Fritagelse

I Børnehuset Tuborgvej har vi madordning hvor børnene får mad fra vores eget køkken. 
Der er morgenmad fra 7:15-8, til dem som ikke har fået eller er lidt ekstra sultne. Vuggestuen og børnehaven får begge formiddagsmad kl 9.30. Kl 11 serveres der frokost i vuggestuen og 11:30 i børnehaven. Om eftermiddagen får hele huset eftermiddagsmad som serveres mellem 14-15.  

Råvarepolitik

Børnehusets køkken planlægger menuerne ugevis.

Vi prioriterer at servere en sund kost for børnene, der har fokus på ernæringsanbefalingerne fra Fødevarestyrelsen, og Københavns kommunes pejlemærker for klimavenlige og sunde måltider. Vi har det økologiske spisemærke i guld (90-100 % økologi).

Vi serverer vilde fisk og skaldyr fra havet. Vi efterstræber at købe msc-mærket fisk. Undtaget er laks, som vi køber opdrættet.

Vi går efter at købe kød der både er halal og økologisk. Men lange leveranstider og krav på at købe meget store mængder, kan nogle ganger hindre os, og vi bliver nød til at købe konventionelt. 

Mejerivarer købes økologiske, undtaget nogle ost, der ikke kan fås økologisk.

Frugt og grønt købes først efter sæson og bæredygtighed, og derefter økologisk.

Kolonialvarer såsom mel, pasta, gryn, olier og konserves købes økologisk, undtaget då leverandørerne ikke kan levere en given økologisk råvare, eller hvis kvaliteten er bedre hos den konventionelle vare

 

Køkkenmedarbejder Susanne Dahlqvist